ЄЦБ: Ризики уповільнення економічного зростання в єврозоні посилилися, інфляційні ризики збалансовані — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ: Ризики уповільнення економічного зростання в єврозоні посилилися, інфляційні ризики збалансовані

Казна та Політика
248
Знижувальні ризики для економічного зростання в єврозоні посилилися, тоді коли інфляційні ризики збалансовані, заявив голова Європейського центробанку (ЄЦБ) Жан-Клод Тріше на прес-конференції, сигналізував, що ЄЦБ взяв паузу в підвищенні базової ставки. Раніше сьогодні ЄЦБ оголосив про рішення залишити облікову ставку на рівні 1,5% річних.
"Як і очікувалося, темпи економічного зростання в зоні євро знизилися в II кварталі поточного року слідом за сильним I кварталом. Ми очікуємо, що економіка єврозони продовжить рости з помірною швидкістю, в умовах підвищеної невизначеності і посилення понижувальних ризиків", - заявив Тріше, чиє вступне слово опубліковане на сайті ЄЦБ.
Глава Центробанку вказав, що монетарна політика в єврозоні залишається стимулювальною, тоді коли умови кредитування дещо погіршилися. Ризики розвитку цінової ситуації в середньостроковій перспективі збалансовані, тобто ЄЦБ не очікує на прискорення інфляції найближчими місяцями.
Нагадаємо, минулого місяця Тріше, чиї слова уважно відслідковуються ринком, вказував на "підвищувальні ризики для цінової стабільності". Нинішня зміна формулювання, швидше за все, означає, що ЄЦБ припиняє цикл підвищення відсоткових ставок, тому що інфляційні ризики стабілізувалися, а ризики повторної рецесії в єврозоні зросли.
Згідно з матеріалами ЄЦБ, економісти банку тепер орієнтуються на зростання ВВП єврозони за підсумками 2011 р. в діапазоні 1,4-1,8% в порівнянні з червневим прогнозом 1,5-2,3%. "Розмита" оцінка економічного зростання в 2012 р. також знижена: з 0,6-2,8% до 0,4-2,2%. Інфляція в єврозоні в поточному році складе 2,5-2,7%, а в 2012 р. зростання споживчих цін сповільниться до 1,2-2,2%, прогнозує ЄЦБ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас