Меркель: Рішення КС ФРН про законність фіндопомоги Греції відображає політику країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель: Рішення КС ФРН про законність фіндопомоги Греції відображає політику країни

Казна та Політика
303
Рішення Федерального конституційного суду Німеччини про визнання законності рішення про надання фінансової допомоги Греції підтверджує позицію влади найбільшої європейської економіки, яка вважає за необхідне демонструвати солідарність з іншими країнами регіону, заявила канцлер країни Ангела Меркель, яку цитує агентство Associated Press.
Виступаючи перед парламентом Німеччини, вона сказала, що євро означає для Європи більше, ніж просто валютна зона, додавши, що країни з єдиною валютою ніколи не йшли "з війною" одна на одну.
"Євро є гарантом об'єднаної Європи, - заявила Меркель. - Якщо не стане євро, станеться колапс Європи".
Раніше група громадян ФРН подала в Конституційний суд позов про визнання незаконним рішення уряду про надання фінансової допомоги Греції. Позивачі вважають, що воно суперечить як Конституції країни, так і договорами ЄС. Зокрема, заявники посилалися на статтю 125 договору про функціонування Європейського союзу, яка, на їхню думку, забороняє надання подібної допомоги.
Греція, яка бореться з перспективою дефолту за боргом у 350 млрд євро, в травні 2010 року отримала 110-мільярдну кредитну підтримку від ЄС і МВФ, найбільшим донором у якій виступила Німеччина.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас