Лівії бракує готівки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лівії бракує готівки

Валюта
187
Народ Лівії вже майже позбувся лідера-диктатора. Втім, краще жити не стало. Мешканці Джамахірії скаржаться на злидні. Дехто з них цілий рік не отримував зарплати.
Країни всього світу розморожують рахунки лівійського полковника Каддафі та передають гроші національній перехідній раді. Однак громадяни Лівії все одно гостро відчувають нестачу готівки. Вони годинами простоюють у чергах біля банків. Утім, безрезультатно. Тимчасовий уряд пообіцяв видати кожному мирному жителю по двісті доларів. Але досі цього не зробив.
"Вся країна потребує грошей. Надійшло повідомлення від банків, і на цьому все. Ми не отримували зарплати з вересня минулого року. Тільки перед Рамаданом нам видали трохи коштів. Уже 5 днів поспіль фінустанови взагалі не працюють", - каже жителька Триполі Нафеса.
Нагадаємо: нещодавно гроші, які раніше належали Муаммару Каддафі, почали доправляти до Лівії Велика Британія, Франція, Італія та Китай. До країни їх ввезли. Про подальшу долю коштів невідомо. Місцеві жителі раді хоча б тому, що отримують безкоштовну їжу. Продукти харчування у великій кількості спрямовують до Джамахірії різні держави світу, як гуманітарну допомогу.
"Хвала Господу, що ми маємо хоча б їжу та медикаменти. Утім, я сподіваюся на краще. Вірю в те, що скоро все стане на свої місця, і ми почнемо жити добре", - сподівається житель Триполі Йоніс.
Тим часом національна перехідна рада Лівії розв’язує інші проблеми. Школярів хочуть посадити за парти вже наступного місяця. Однак як їх навчатимуть, не знають. Адже раніше програма базувалася на книжках, написаних особисто полковником Муаммаром Каддафі.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас