Прокуратура США вимагає від банків від 10 до 25 млрд доларів за порушення на іпотечному ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокуратура США вимагає від банків від 10 до 25 млрд доларів за порушення на іпотечному ринку

Кредит&Депозит
280
Американська прокуратура запропонувала великим банкам, обвинуваченим у протизаконних діях на іпотечному ринку, закрити справу в обмін на виплату в цілому від 10 до 25 млрд доларів, повідомляє газета The Financial Times з посиланням на джерела, знайомі з перебігом переговорів.
На думку прокурорів, банки, які фігурують у справі, у тому числі Bank of America, JPMorgan Chase, Wells Fargo, Citigroup і Ally Financial, наймали працівників, які щодня підписували тисячі документів про позбавлення права викупу закладеного майна, навіть не читаючи їх. Таким чином, вважає наглядове відомство, конфіскація банками житла позичальників, які не виплатили кредит, проводилася незаконно.
Як уточнює видання, у разі виплати штрафу прокуратура пропонує банкам звільнити їх від відповідальності. При цьому представники банків вважають запропоновані прокурорами умови неприйнятними і вимагають ще більш серйозних поступок. За даними газети, переговори повинні продовжитися на поточному тижні.
В США в 2008 році почалася криза на ринку нерухомості через велику кількість іпотечних кредитів, виданих позичальникам з високим ризиком неповернення коштів. Потім дана криза поширилася на країни Європи і в результаті призвела до світової фінансової кризи.
Тим часом, минулої п'ятниці Федеральне агентство з фінансування житла (Federal Housing Finance Agency) США звернулося до суду з позовами проти 17 фінансових організацій за звинуваченнями у порушенні законодавства та продажу неякісних іпотечних цінних паперів у період буму цін на нерухомість трьома роками раніше. Позови були подані, в тому числі, проти Bank of America, JPMorgan Chase, Morgan Stanley, Goldman Sachs, Deutsche Bank, Societe Generale, Barclays Bank і Citigroup.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас