Президент: Для вступу до Митного союзу потрібно змінювати Конституцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент: Для вступу до Митного союзу потрібно змінювати Конституцію

Казна та Політика
562
Президент України Віктор Янукович вважає, що Україна повинна подивитися, як працює Митний союз і тільки потім вирішувати, вступати в нього чи ні.
Про це глава держави заявив в інтерв'ю виданню Коммерсант-Україна.
"Ми проводили розрахунки; одні з них показують, що вступ до Митного союзу вигідний для нас, інші - що невигідний. Ми хочемо подивитися, як буде працювати Митний союз через рік-два, як будуть збудовані відносини всередині союзу, коли його члени вступлять до СОТ", - сказав президент.
За його словами, "якщо це буде вигідне членство і буде політична воля, ми дамо згоду. Ми звернемося до парламенту України, адже нам потрібно змінювати Конституцію, яка на сьогоднішній день прямо забороняє нам створювати наднаціональні органи. Звернімося до народу, якщо буде необхідність проводити референдум. Отже якщо говорити про перспективу, то ми, як будь-яка нормальна держава, продовжуємо вивчення цього питання. Коли запрошують - це ж завжди добре, ми вдячні за запрошення. Але якщо запрошують так, як це робиться зараз, це нас дивує".
Також Янукович зазначив, що з боку України формат "3+1" не знято з порядку денного. "Ми запропонували його партнерам виходячи з того, що життя продовжується, Митний союз створений, він функціонує, і нам треба розуміти, як у нових умовах будувати торгово-економічні відносини з Росією, Казахстаном і Білоруссю. Напевно, це нормальне бажання - не створювати нових проблем для промисловості та економіки", - сказав президент.
При цьому він зазначив, що не отримав від членів Митного союзу офіційної відповіді на пропозицію формату "3+1". "А я не ворожка і не знаю, що робиться в чужих головах. Ми лише почули замість відповіді певною мірою погрози. Але для нас це неприйнятно, ми ніколи не будемо будувати відносини на такій базі", - сказав Янукович.
Нагадаємо, раніше президент Росії Дмитро Медведєв заявляв, що російську сторону не влаштовує участь України в Митному союзі за принципом, що відрізняється від загальних підстав членства.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас