Глава Deutsche Bank: Криза суверенних боргів Європи призведе до падіння доходів банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава Deutsche Bank: Криза суверенних боргів Європи призведе до падіння доходів банків

Казна та Політика
309
Криза суверенних боргів Європи призведе до падіння доходів банків і може погубити самих слабких кредиторів, сказав глава Deutsche Bank Йозеф Аккерманн, передає Reuters.
"Перспективи для фінансового сектора в цілому... досить обмежені, - сказав Аккерманн на щорічній банківській конференції Banks in Transition. - Потенціал майбутнього зростання доходів обмежений через поточну ситуацію та структурні недоліки".
Криза в Європі заморозила поглинання та розміщення акцій на біржах, на яких тримаються інвестиційні банки валютного блоку.
Незважаючи на похмуру перспективу доходів, Аккерманн відкинув заклики до термінової рекапіталізації європейських банків, на якій у серпні наполягала глава Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард.
"Форсована рекапіталізація може стати сигналом того, що політики втратили віру в ефективність вжитих на сьогоднішній день заходів", - сказав глава найбільшого німецького банку.
Він також попередив, що деякі європейські банки можуть впасти, якщо їх змусять піти на зниження вартості боргових зобов'язань на балансі.
"Очевидно, що багато європейських банків можуть не вижити, якщо доведеться переоцінювати суверенний борг на балансі за рівнем ринку", - сказав він.
Страх перед суверенними дефолтами на ринках капіталу змусив інвесторів шукати притулку і в понеділок обрушив фондові котирування банків, які тримають велику частину державних боргів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас