Баррозу: Єврокомісія не очікує на рецесію в Європі і прогнозує помірне зростання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Баррозу: Єврокомісія не очікує на рецесію в Європі і прогнозує помірне зростання

Казна та Політика
210
Президент Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу все ще очікує на помірне зростання в Європі і не передбачає рецесії.
Інвестори продовжують нервувати, побоюючись, що боргова криза єврозони може перекинутися на Італію та Іспанію. Крім того, їх змушує нервувати можлива затримка нового фінансового траншу Греції, викликана сумнівами в тому, що країна досягне бюджетних цілей цього року.
"Ми не очікуємо на рецесію в Європі. Останні прогнози Єврокомісії показують, що буде зростання, скромне зростання, це правда", - сказав Баррозу репортерам під час візиту до парламенту Австралії.
Він сказав, що регулятори і політики єврозони роблять все можливе, щоб вгамувати економічні страхи в блоці - від боротьби з основоположними бюджетними проблемами до посилення управління в єврозоні, посилення фінансового регулювання та поліпшення змагальності, передає Reuters.
"Я хочу висловитися дуже чітко зараз. Євросоюз і євро сильні та життєздатні", - сказав він після переговорів з прем'єр-міністром Австралії Джулією Гіллард.
Баррозу вважає, що ще занадто рано оцінювати, чи виконає Греція обіцянку скоротити свій борг розміром 340 млрд євро. Однак грецький парламент заявив, що планує впоратись з цим завданням.
"Ми на зв'язку з грецьким парламентом, і вони тільки що зробили кілька важливих зауважень, сказавши, що виконають свої зобов'язання. Це, безумовно, дуже важливо для Греції. Це також важливо для Євросоюзу", - сказав він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас