ЄЦБ збільшив викуп облігацій минулого тижня вдвічі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ збільшив викуп облігацій минулого тижня вдвічі

Казна та Політика
191
Європейський центральний банк (ЄЦБ) збільшив удвічі обсяг викупу облігацій країн єврозони минулого тижня на тлі зростання доходностей італійських бондів, повідомляє агентство Bloomberg.
Центробанк придбав папери на 13,3 млрд євро за тиждень, що завершився 2 вересня, в порівнянні з 6,65 млрд євро тижнем раніше.
ЄЦБ 8 серпня був змушений почати купівлю облігацій Італії та Іспанії, прибутковості яких різко збільшилися, оскільки політичні лідери країн єврозони не змогли переконати інвесторів у своїй здатності стримати розростання боргової кризи в регіоні.
Минулого тижня уряд Італії прийняв рішення переглянути план бюджетної економії обсягом 45 млрд євро, оголошений 5 серпня. Зокрема, з програми було викреслено введення податку на осіб з максимальним рівнем доходу і пом'якшено умови скорочення бюджетів регіональних урядів.
"Аукціони, проведені ЄЦБ минулого тижня, дозволяють припустити, що приватний попит на держоблігації дуже скромний, оскільки проблеми Італії та інших країн Європи залишаються серйозними", - відзначає аналітик ABN Bank NV в Амстердамі Нік Куніс.
Прибутковість десятирічних італійських облігацій зросла в процесі торгів у понеділок на 27 базисних пунктів - до 5,56% - максимального рівня з початку викупу облігацій країни Центробанком.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас