Угорщина почала видавати українцям біометричні перепустки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Угорщина почала видавати українцям біометричні перепустки

Казна та Політика
422
Угорщина з 5 вересня почала видавати громадянам України пластикові перепустки, що містять біометричну інформацію, в рамках малого прикордонного руху.
Про це повідомив консул генерального консульства Угорщини в Ужгороді Ендре Саліпскі, передають Українські новини.
"З сьогоднішнього дня поступово починається запуск програми", - сказав він.
Перепустки будуть містити цифрове фото та цифрові відбитки пальців, їх будуть робити при подачі заяв у консульствах Угорщини в Ужгороді та Береговому.
Процедура отримання відбитків пальців є обов'язковою для осіб, яким виповнилося 6 років, від неї звільняються тільки особи, щодо яких застосування процедури фізично неможливо.
Заявники, які мають право на отримання дозволу малого прикордонного руху, замість наклейки в чинний закордонний паспорт будуть отримувати дозвіл у вигляді пластикової картки.
Термін виготовлення біометричних перепусток складе від 21 до 30 днів, оскільки їх виготовлятимуть не в консульстві, а в друкарні в Будапешті (Угорщина), консульства не зможуть брати на себе зобов'язання про видачу дозволів за більш короткий термін.
Збір за дозвіл малого прикордонного руху та умови їх безкоштовності залишаються незмінними: ціна видачі дозволу становила 20 євро, безкоштовно дозволи отримують пенсіонери, діти до 18 років, особи до 21 року, які перебувають на утриманні, та особи з інвалідністю.
Раніше видані дозволи малого прикордонного руху, які були вклеєні в закордонний паспорт, можуть використовуватися до закінчення терміну їх дії.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас