Азаров покликав Росію видобувати в Україні газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров покликав Росію видобувати в Україні газ

Енергетика
488
Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що Україна вітала б участь Росії в новій компанії з видобутку газу.
Під час засідання прес-клубу в понеділок у Києві він зазначив, що ця компанія може отримати ліцензію на видобуток близько 1 трлн кубометрів природного газу.
"Ми сподіваємося, що необхідний компроміс з Росією буде знайдено. Довгострокові інтереси повинні переважити миттєвий момент", - сказав Азаров, коментуючи в цілому переговорний процес Києва і Москви у газовій сфері.
За словами прем'єра, реформа Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", до якої зараз приступає український уряд, полегшить переговори країни з Міжнародним валютним фондом (МВФ).
"Ми були ініціаторами перенесення приїзду місії МВФ до того моменту, поки не буде прийнята пенсійна реформа і не вирішено питання дефіциту НАК "Нафтогаз", - сказав також Азаров.
Як повідомлялося, Україна в даний час видобуває близько 20 млрд куб. м природного газу щорічно. Його споживання в цьому році, згідно з прогнозом Міненерговугілля, скоротиться до 54 млрд куб. м, а в наступному планується знизити його ще на 10 млрд куб. м.
Азаров на минулому тижні заявив про розвідані запаси газу в Україні на рівні близько 1 трлн куб. м і прогнозні його ресурси близько 11-20 трлн куб. м.
Київ півтора роки веде переговори з Москвою про перегляд укладених у 2009 році на 11 років газових контрактів, домагаючись зниження ціни і гарантій обсягів транзиту газу через територію України. Російська сторона ставить жорсткою умовою таких переговорів приєднання "Нафтогазу" до "Газпрому".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас