СБУ знешкодила угруповання, що організувало транснаціональний тіньовий обіг валюти до 35 млн дол. щомісяця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ знешкодила угруповання, що організувало транснаціональний тіньовий обіг валюти до 35 млн дол. щомісяця

Кримінал
103
Служба безпеки України (СБУ) спільно з європейськими спецслужбами завершила міжнародну операцію зі знешкодження організованого злочинного угруповання, яке організувало транснаціональний тіньовий обіг валюти до $35 млн щомісяця, повідомив перший заступник глави СБУ Володимир Ракитський.
"Служба безпеки України провела міжнародну операцію зі знешкодження міжнародного організаційного злочинного угруповання, яке займалося продажем контрабандних товарів на території Європи, а також перевозило готівкову валюту в Україну", - сказав він на прес-конференції в Києві в понеділок.
За його словами, контрабанда валюти здійснювалася членами угруповання через автомобільний і залізничний пункти пропуску "Ягодин" та "Чоп".
"Особи, залучені до переміщення валютних коштів, користувалися тайниками, гроші перевозилися щодня. Місячний обсяг валюти становив $30-35 млн. В подальшому валюта виводилася на рахунки в іноземних банках через "конвертаційні центри" України, клієнтами яких були понад 2,4 тис. суб'єктів підприємницької діяльності-резидентів України", - повідомив він.
За словами Ракитського, під час спецоперації на території України був затриманий лідер злочинної організації, громадянин В'єтнаму, і 15 активних членів угруповання, проведено 18 обшуків в офісах та приватних помешканнях.
Він додав, що СБУ порушило 1 вересня три кримінальні справи: за статтею 201 (контрабанда), 205 (фіктивне підприємництво), 209 (легалізація (відмивання) доходів, отриманих злочинним шляхом), 212 (ухилення від сплати податків, зборів) Кримінального кодексу України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас