МЗС Франції: Поки Тимошенко під судом - жодного Євросоюзу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЗС Франції: Поки Тимошенко під судом - жодного Євросоюзу

Казна та Політика
737
Міністр закордонних справ Франції Ален Жюппе заявляє, що ратифікація в разі підписання між Євросоюзом і Україною угоди про політичну асоціацію буде залежати від зняття необґрунтованих звинувачень з лідера партії "Батьківщина", екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко.
Про це Жюппе сказав на прес-конференції в Сопоті (Польща) після завершення неформального саміту міністрів закордонних справ країн Євросоюзу, повідомляє польське агентство РАР.
"На наш погляд, який є точкою зору більшості, завершення вступу в силу угоди не може відбутися, якщо справа Юлії Тимошенко не отримає успішного результату", - заявив Жюппе.
Міністр закордонних справ Франції розраховує, що судовий процес "очистить Юлію Тимошенко від необґрунтованих звинувачень",
Офіційний сайт Тимошенко зазначає, що Франція неодноразово заявляла про свою стурбованість у зв'язку з кримінальним переслідуванням екс-прем'єра України.
"У нас викликають сумніви мотиви цього судового процесу. Зокрема, нам здається, що не було забезпечено право на захист. Як ми неодноразово відзначали, повага до верховенства права є ключовим елементом побудови партнерства між Францією, Європейським Союзом та Україною. Франція та її європейські партнери будуть продовжувати уважно стежити за ситуацією з Юлією Тимошенко", - наголошувалося в поширеному в серпні заяві МЗС Франції.
Нагадаємо, що 5 серпня головуючий у справі суддя Тимошенко Кірєєв задовольнив клопотання прокуратури про взяття під варту. Суддя мотивував своє рішення тим, що Тимошенко "перешкоджає встановленню істини, системно порушує порядок судового засідання, не виконує розпорядження головуючого, свідомо затягує процес, висловлює неповагу до суду, відмовилася назвати адресу свого проживання і дати пояснення причин своєї неявки до суду 5 серпня о дев'ятій ранку".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас