В ЄС обговорюють нові санкції проти Сирії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В ЄС обговорюють нові санкції проти Сирії

Казна та Політика
121
Європейський Союз має намір ще більше посилити санкції проти режиму сирійського президента Башара Асада. "Якщо Асад не почує, і якщо не відбудеться зміни влади, то ми будемо змушені посилити тиск", - заявив міністр закордонних справ Франції Ален Жюппе під час консультацій на рівні глав зовнішньополітичних відомств ЄС у польському Сопоті. Європейські країни повинні приймати всерйоз свою відповідальність і "захищати мирних жителів від застосування сили диктаторами", підкреслив Жюппе.
Введене напередодні ембарго на імпорт сирійської нафти - це відчутний інструмент тиску на президента Асада, вважає глава МЗС Німеччини Гідо Вестервелле. Однак, за його словами, складно сказати, коли цей крок принесе результати. "Тому не можна виключити вживання подальших заходів в Європі в тому випадку, якщо репресії триватимуть", - цитує слова Вестервелле агентство dpa.
Одночасно німецький міністр пообіцяв, що європейські країни будуть продовжувати наполягати на санкціях проти Дамаска в Раді Безпеки ООН. Схвалення резолюції з Сирії блокують, перш за все, Росія і Китай.
Тим часом Москва засудила введення Брюсселем ембарго на імпорт сирійської нафти, передає "Інтерфакс". "Ми завжди говорили, що односторонні санкції до добра не доведуть. Це руйнує партнерський підхід до будь-якої кризи", - заявив глава російського МЗС Сергій Лавров 3 вересня.
Нагадаємо, 2 вересня Євросоюз ухвалив рішення про введення заборони на імпорт нафти з Сирії. 3 вересня ембарго набуло чинності. Вже укладені договори про постачання нафти повинні бути реалізовані до 15 листопада. За словами Вестервелле, таким чином європейські країни мають намір перекрити режиму в Дамаску головне джерело поповнення державної скарбниці.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас