НБУ: профіцит зведеного платіжного балансу України за підсумками 2011 року складе 500 млн доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ: профіцит зведеного платіжного балансу України за підсумками 2011 року складе 500 млн доларів

Казна та Політика
414
Профіцит зведеного платіжного балансу України за підсумками 2011 року складе близько 500 млн доларів, заявив глава Нацбанку країни Сергій Арбузов на інтерв'ю газеті "Дзеркало тижня. Україна", уривки якого публікуються на сайті видання.
"Ми ретельно проаналізували ситуацію, платіжну позицію і різні можливі сценарії і чітко розуміємо, що якщо не трапиться занадто серйозних катаклізмів на світових ринках, наш зведений платіжний баланс буде позитивним. Плюс складе близько півмільярда доларів. Додатковий страховий буфер створюється хорошим рівнем валютних резервів, що перебувають на рівні історичних максимумів і покривають 4,5 місяця імпорту майбутніх періодів", - сказав Арбузов. Резерви за даними на 31 серпня - 38,189 млрд доларів.
За словами голови Нацбанку, незважаючи на те, що торговельне сальдо і поточний рахунок негативні, "плюс" із зведеного балансу буде забезпечений за рахунок фінансового рахунку.
Глава Нацбанку відзначив, що у зв'язку з врівноваженістю платіжного балансу підстав для різких коливань курсу національної валюти - гривні - немає.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас