Томенко вважає можливу ліквідацію "Нафтогазу" такою, що загрожує економічній незалежності України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Томенко вважає можливу ліквідацію "Нафтогазу" такою, що загрожує економічній незалежності України

Енергетика
314
Заступник голови Верховної Ради, один з лідерів партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Микола Томенко вважає, що можлива ліквідація Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" стане загрозою для економічної незалежності України.
Про це йдеться в повідомленні його прес-служби.
"Якщо влада піде на таке рішення, це буде одним з елементів загрози економічній незалежності України", - заявив віце-спікер.
Він підкреслив, що ліквідація НАКу суперечить чинному законодавству і владі доведеться внести зміни до нього для того, щоб здійснити задумане.
Віце-спікер пояснив, що в лютому 2007 року Рада внесла зміни до закону "Про трубопровідний транспорт" в частині, що стосується підприємств магістрального трубопровідного транспорту.
Він підкреслив, що цим законом забороняється реорганізація (злиття, приєднання, поділ, виділення, перетворення) державних підприємств магістрального трубопровідного транспорту.
Крім цього, Томенко зазначив, що опозиція робитиме все можливе для того, щоб переконати владу в помилковості наміру реструктуризувати і ліквідувати "Нафтогаз".
Як повідомляло агентство, у п'ятницю прем'єр-міністр Микола Азаров підтвердив намір ліквідувати "Нафтогаз" після проведення його реструктуризації.
Після відповідної заяви прем'єра Президент Віктор Янукович доручив Азарову підготувати до 1 жовтня проект програми реформування НАКу.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас