В Азарова відповіли Міллеру: Нафтогаз - це наша внутрішня справа — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Азарова відповіли Міллеру: Нафтогаз - це наша внутрішня справа

Енергетика
982
Україна не розглядає питання про злиття НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром".
Про це заявив прес-секретар прем'єр-міністра Миколи Азарова Віталій Лук'яненко, передає Інтерфакс-Україна.
"Україна не піднімала тему відносин "Нафтогазу" і "Газпрому". Реструктуризація "Нафтогазу" - це наша внутрішня справа. Прем'єр сьогодні не звертався до Міллера, він звертався до уряду Росії. До чого тут Газпром?" - сказав Лук'яненко.
Сьогодні, 2 вересня, Микола Азаров повідомив, що уряд України проведе реструктуризацію "Нафтогазу".
"Ми схвалили рішення зараз піти на реструктуризацію компанії "Нафтогаз", виділити, відповідно, газовидобувну компанію, здійснити її підготовку і піти на розміщення її акцій на відкритій біржі", - заявив Микола Азаров.
Прем'єр також повідомив, що Україна пропонує Росії провести переговори з уточнення об'ємів поставки газу, а також умов транзиту газу на 2012 рік. Українська влада відправила листа на адресу уряду Росії, в якому виклала свої аргументи на переговори з газових питань.
До вирішення газового питання з Росією підключився і президент Віктор Янукович. Він планує обговорити цю проблему з президентом Росії Дмитром Медведєвим під час зустрічі в Душанбе, яка відбудеться в п'ятницю. Однак у прес-службі російського президента повідомили, що в плани Медведєва не входить зустріч з Януковичем.
"Нафтогаз" і "Газпром" в 2009 році підписали угоди на період 2009-2019 років про закупівлю російського газу і його транзит територією України. Після президентських виборів, на початку 2010 року, нова українська влада почала домагатися перегляду цих угод, називаючи їх невигідними для країни.
Напередодні глава "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що "Нафтогаз України" повинен оплачувати "Газпрому" щорічно не менше 33 млрд. кубометрів газу, як це передбачено умовами довгострокового контракту на умовах take or pay ("бери або плати").
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас