Нафта дешевшає напередодні публікації даних щодо ринку праці США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає напередодні публікації даних щодо ринку праці США

Енергетика
402
Світові ціни на нафту в п'ятницю демонструють негативну динаміку на тлі очікування інвесторами даних щодо безробіття в США за серпень поточного року, а також оголошення штормового попередження в Мексиканській затоці, свідчать дані торгів.
Вартість жовтневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах в Нью-Йорку станом на 9:02 мск знизилася на 0,21 долара, або на 0,24%, - до 88, 72 долара за барель. Ціна жовтневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зменшилася на 0,27 долара, або на 0,24%, - до 114,02 долара за барель.
Найбільші нафтовидобувні компанії - BP PLC, Anadarko Petroleum Corp., Royal Dutch Shell PLC, Exxon Mobil Corp., Conoco Phillips - призупинили видобуток нафти в Мексиканській затоці і почали евакуацію персоналу у зв'язку зі штормовим попередженням через можливість урагану, який стане дванадцятим в Атлантиці в поточному сезоні. У Мексиканській затоці видобувається близько 30% американської нафти і 12% природного газу.
У п'ятницю ринки також чекають публікації статистики щодо безробіття в США, яка, згідно з прогнозами, збереглася на липневому рівні 9,1%. Тим часом багато експертів знижують прогнози щодо зростання числа робочих місць в несільськогосподарському секторі економіки країни.
"Попит на нафту поза США зараз досить низький. До того ж ринки бояться, що ураган пошкодить сховища", - заявив засновник аналітичної компанії Mine Life Pty. Гевін Уендт, слова якого наводить агентство Bloomberg.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас