ЄС зняв санкції, введені в лютому 2011 р., з 28 підприємств Лівії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС зняв санкції, введені в лютому 2011 р., з 28 підприємств Лівії

Казна та Політика
109
Європейський союз (ЄС) зняв санкції, введені відносно 28 лівійських підприємств, у тому числі в енергетичній та банківській сферах. Про це повідомила високий представник ЄС із зовнішніх справ та питань безпеки Кетрін Ештон. Її слова наводить прес-служба Євросоюзу.
"Сьогодні Європейський союз скасував санкції відносно 28 лівійських підприємств. Наша мета - забезпечити тимчасовий уряд і весь народ лівійський ресурсами, необхідними для відновлення роботи економіки. Сьогоднішнє рішення стосується, зокрема, лівійських портів, а також енергетичного та банківського сектора", - зазначила Ештон. Вона не уточнила, про які саме компанії йдеться.
Високий представник ЄС із зовнішніх справ та питань безпеки підкреслила, що Євросоюз має намір надалі залишатися надійним партнером Лівії і шукати нові можливості з її підтримки.
Нагадаємо, що санкції ЄС щодо низки лівійських підприємств були введені в лютому 2011 р. після повідомлень про жорстоке придушення виступів опозиції владним режимом Муаммара Каддафі. Усього санкцій зазнали 49 підприємств і 42 людини, у тому числі сам опальний полковник і члени його сім'ї.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас