Лікарі знайшли у Луценка цироз печінки. Дружина екс-міністра побоюється за його життя — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лікарі знайшли у Луценка цироз печінки. Дружина екс-міністра побоюється за його життя

Кримінал
474
Дружина колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Ірина, а також захист побоюються за його життя і здоров'я. Про це вони сказали на прес-конференції.
За словами Ірини Луценко, 30 серпня в Лук'янівському слідчому ізоляторі було проведено медогляд Луценко провідними фахівцями Національного медичного університету імені Богомольця та Міністерства охорони здоров'я, за висновками яких у Луценка виявлений цироз печінки з явищем портальної гіпертензії та варикозом вен стравоходу.
Дружина відзначила, що в своєму висновку медики констатували негативну динаміку стану здоров'я Луценка. Більш того, фахівці дійшли висновку, що у разі відсутності проведення повноцінного лікування можливе подальше прогресування цирозу печінки, розвиток ускладнень (крововиливів) і трансформацією в рак.
Ірина Луценко повідомила, що після цього вони звернулися в Печерський районний суд Києва з проханням дозволити СІЗО доставити її чоловіка для лікування цирозу печінки та інших хвороб в лікарню.
Проте 1 вересня суд ухвалив рішення, яким дозволив провести заходи медичного характеру підсудному Луценко в межах СІЗО медиками установ МОЗ. На думку дружини екс-міністра, влада хоче фізично знищити її чоловіка. "Влада просто хоче фізично знищити його, не дозволяючи йому лікуватися", - сказала Ірина Луценко.
У свою чергу захист Луценка підтримав дружину підзахисного. За словами адвоката Луценко Олексія Баганця, захист звернувся зі скаргою до департаменту з питань виконання покарань на дії співробітників СІЗО, які порушують конституційні права Луценка на життя і здоров'я.
Захист просить провести службове розслідування і притягнути винних до відповідальності. Таке ж розслідування захист просить провести прокурора Києва, і згодом ініціювати звільнення Луценка з СІЗО.
Як повідомлялося, 29 серпня суд дозволив проведення повторного медичного обстеження Луценко. 12 серпня Державна пенітенціарна служба заявляла про задовільний стан здоров'я Луценко. 23 липня Ірина Луценко заявила, що лікарі виявили у її чоловіка запалення підшлункової залози, а 27 липня - що у чоловіка функціональний розлад печінки. 26 липня Пенітенціарна служба заявила, що у Луценка немає вірусного ураження печінки, яке підозрювалася. 10-23 травня він проходив медобстеження в Київській міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги у зв'язку з погіршенням здоров'я через голодування.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас