ЦБ Бразилії знизив ставку рефінансування до 12% річних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦБ Бразилії знизив ставку рефінансування до 12% річних

Казна та Політика
158
Центробанк Бразилії знизив базову облікову ставку рефінансування (Selic) до рівня 12% річних, повідомив після засідання в середу комітет з монетарній політиці (Copom) ЦБ Бразилії. Таким чином, зниженням відразу на 0,5% була перервана серія з послідовних збільшень ставки, яка тривала з липня 2009 року.
Пояснюючи своє рішення, Copom говорить про вірогідність скорочення темпів зростання провідних економічних блоків світу, і, як наслідок, зниження інфляційних ризиків, у боротьбі з якими проводилися серії підвищень ставки Selic.
Ще одним аргументом для Центробанку Бразилії стало оголошене напередодні урядом країни додаткове скорочення видаткової статті бюджету на поточний рік на 10 млрд реалів (6,28 млрд доларів), що також має знизити інфляційну складову бразильської економіки.
Сьогоднішнє зниження ставки рефінансування стало несподіванкою для фінансового ринку. Раніше більшість аналітиків банків прогнозувала невелике зростання або утримання ставки Selic на колишньому рівні до кінця 2011 року.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас