Єврокомісія вважає, що банки країн ЄС не потребують рекапіталізації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія вважає, що банки країн ЄС не потребують рекапіталізації

Казна та Політика
182
Євросоюз не потребує рекапіталізації банків країн - членів співтовариства, заявив голова Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу.
"Що стосується рекапіталізації наших банків, Європа діяла рішуче. Наші банки значно краще капіталізовані, ніж шість місяців тому, і вживаються подальші заходи після стрес-тестів, проведених у липні", - вважає він.
Раніше глава Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард висловила думку, що одна з ключових умов відновлення Європи в результаті кризи суверенних боргів - термінова рекапіталізація банків. На її думку, для рекапіталізації банків необхідно залучати приватні ресурси, а за необхідності використовувати державні.
Фінальні результати друга масштабна стрес-тестів європейських банків у період глобальної кризи виявилися схожими на підсумки тестів 2010 року: їх не пройшли вісім з 91 банку проти семи роком раніше, проте умови тестування цього року були жорсткішими за торішні.
Тести проводила Європейська банківська організація (EBA). Вони оцінювали показник ключового капіталу першого рівня (core tier 1 capital), що включає акції і нерозподілений прибуток, він гірший за торішній показник. Мінімальний поріг для тестів - співвідношення цього капіталу до зважених за ризиком активів в 5%. Цей рівень не є законодавчо обов'язковим для банків ЄС. Торік враховувався капітал першого рівня (tier 1 capital), а поріг для тестів становив 6%.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас