Адвокат: Пукач зводить наклеп на Кучму, щоб уникнути довічного терміну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Адвокат: Пукач зводить наклеп на Кучму, щоб уникнути довічного терміну

Кримінал
504
Заяви колишнього генерала МВС Олексія Пукача про те, що екс-президент України Леонід Кучма причетний до вбивства Георгія Гонгадзе позбавлені всякого сенсу.
Про це в коментарі газеті Сегодня заявив адвокат Кучми Віктор Петруненко.
За його словами, свідчення Пукача - це спроба звести наклеп на Кучму. "Наш підзахисний не був знайомий з Пукачем і не віддавав злочинних наказів щодо Гонгадзе, це домисли і бажання звалити провину з хворої голови на здорову. Таким чином Пукач хоче уникнути довічного ув'язнення, яке можливе за вбивство Гонгадзе", - сказав адвокат. На запитання, як відреагував Кучма на звинувачення Пукача, Петруненко відповів: "Леонід Данилович прокоментував їх коротко: "Нісенітниця!"
Аналогічним чином на свідчення Пукача відреагував і Микола Джига, нині - вінницький губернатор. "Моя причетність до справи Гонгадзе полягає тільки в тому, що я деякий час займався контролем над її розслідуванням на першій стадії. Пукач, мабуть, хоче придумати собі якусь версію, щоб не було довічного ув'язнення". Литвин на заяви Пукача вчора ніяк не відреагував, відзначає видання.
Крім того, за словами свідка у справі Пукача Олексія Подольського, головний обвинувачений сильно здав і виглядає кепсько. "Пукач помітно посивів, схуд приблизно вдвічі і виглядає вже не так спортивно і свіжо, як відразу після затримання в 2009 році, - зазначив він. - Та й у суді Пукач або солов'єм заливається, повторюючи кілька разів одне і те ж, або несе якісь дурниці, що зовсім не стосується справи".
За словами Подольського, у Пукача "осмислений погляд людини, яка усвідомлює свої слова. Складається враження, що він просто косить під дурника".
Нагадаємо, в суді Пукач, обвинувачений у вбивстві Георгія Гонгадзе, заявив, що замовниками злочину були Леонід Кучма та Юрій Кравченко. За словами Пукача, деталі злочину нібито знали Володимир Литвин, Микола Джига (у ті часи був 1-м заступником глави МВС Кравченка) і Фере (нині покійний екс-керівник апарату МВС).
Також Пукач заявив, що Георгій та його колега Олена Притула нібито були агентами ЦРУ США і їм була поставлена задача за будь-яку ціну не допустити Кучму в президенти. Тому, вбиваючи Гонгадзе за наказом Кравченка, він запобіг держперевороту і тим самим врятував Україну.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас