НББ заявляє про відсутність проблем з виконанням валютних зобов'язань перед комбанками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НББ заявляє про відсутність проблем з виконанням валютних зобов'язань перед комбанками

Валюта
159
Голова правління Національного банку Білорусі (НББ) Надія Єрмакова заявляє про відсутність проблем з виконанням у строк і повному обсязі валютних зобов'язань НББ перед комерційними банками в рамках раніше укладених угод своп і форвардів.
"Навіть не може йтися про інше. Все в строк. Навіть неможливо уявити, щоб Національний банк хоч на один день щось затримав - це ж надзвичайна подія", - заявила Єрмакова в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Захід".
Як повідомлялося, за даними НББ, валютні депозити комерційних банків у НББ в рамках операцій своп і форвардів на 1 серпня склали $4 млрд 223,3 млн, збільшившись за січень-липень на 10,5%. За липень валютні зобов'язання НББ перед комбанками не змінилися. При цьому золотовалютні резерви Нацбанку на 1 серпня склали $ 4 млрд 178,3 млн, скоротившись з початку року на 16,9%.
Коментуючи заяву президента Білорусі Олександра Лукашенка про те, що в нинішній економічній ситуації банки "повинні допомогти не тільки порадою, а й фінансово", Н. Єрмакова сказала, що це висловлювання слід розуміти лише як пропозиція банкам здійснити реструктуризацію валютних кредитів фізосіб в разі потреби.
Єрмакова також вважає, що комерційні банки можуть не чекати найближчим часом на масові позапланові перевірки, незважаючи на заяву президента про "заворушення" у банківській системі і вимогу її "зачистити". "Я поки не встигла розібратися. Може бути, у глави держави інформація є в цьому плані, у мене такої інформації немає", - сказала глава НББ.
За її словами, позапланова перевірка банку можлива "тільки якщо хтось кудись "вліз". "Національний банк додаткових перевірок, крім тих, які він зобов'язаний здійснювати, проводити не буде. Я сподіваюся на те, що наші банки та їхні керівники осудні, і в цій складній ситуації ми будемо разом йти, щоб грамотно реалізувати розроблену програму стабілізації", - підкреслила Єрмакова.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас