Великобританія передасть Лівії 1,5 млрд доларів з рахунків Каддафі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великобританія передасть Лівії 1,5 млрд доларів з рахунків Каддафі

Валюта
211
Організація Об'єднаних Націй дала дозвіл розморозити для Лівії близько 1,5 млрд доларів, які у вигляді готівки зберігаються в англійських банках, передає BBC.
Міністр закордонних справ Великобританії Вільям Хейг назвав дане рішення "великим кроком вперед", підкресливши, що вказані кошти будуть гарною підмогою для лівійського народу в процесі відновлення країни.
"Дані банкноти, "заморожені" на вимогу ООН на рахунках у банках Великобританії, тепер будуть спрямовані для надання гуманітарної допомоги, виплату зарплат, а також підтримання ліквідності економіки країни", - йдеться в заяві Хейга.
Гроші, про які йдеться, є банкнотами, надрукованими у Великобританії на замовлення Центробанку Джамахірії. Після початку повстання в Лівії вони, за рішенням ООН, були заморожені.
Раніше Німеччина виділила лівійським повстанцям 100 млн євро з коштів Муаммара Каддафі, завчасно заморожених на рахунках німецьких. Як повідомила німецька влада, ці кошти підуть на фінансування відновлювальних робіт у Лівії і на гуманітарні потреби. Всього на німецьких рахунках знаходиться близько 3,7 млрд євро лівійських грошей, на які поширюються міжнародні санкції.
За матеріалами: BBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас