Споживчі очікування в США знизилися до 2-річного мінімуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Споживчі очікування в США знизилися до 2-річного мінімуму

Казна та Політика
261
Індекс споживчої довіри в США в серпні 2011 р. знизився до 44,5 пункту - найнижчого за більш ніж два роки рівня (з квітня 2009 р.). У липні 2011 р. цей показник складав 59,2 пункту. Така інформація міститься в опублікованій сьогодні доповіді дослідницької організації Conference Board. Аналітики очікували, що значення індексу складе 52,0 пункту.
Індекс поточних економічних умов в серпні 2011 р. знизився до 33,3 пункту в порівнянні з 35,7 пункту в попередньому місяці, індекс очікувань споживачів знизився на 23 пункти і склав 51,9 пункту проти 74,9 пункту в липні 2011 р.
Аналітики пов'язують таку динаміку з труднощами, які переживають США в даний час, а також з нещодавніми дебатами щодо підвищення планки держборгу, з пониженням рейтингу США міжнародним рейтинговим агентством Standard & Poor's, волатильністю на фінансових ринках і побоюваннями чергового витка рецесії.
Динаміка індексу споживчої довіри повторює тенденцію прогнозних оцінок розвитку економіки США. Так, Міжнародний валютний фонд знизив прогноз зростання економіки США до 1,6% цього року з оцінки в 2,5%, зробленої двома місяцями раніше. Прогноз на 2012 рік також був знижений - до 2,0% з 2,7%.
Визнають проблеми і у Федеральній резервній системі (ФРС), чий голова Бен Бернанке 26 серпня заявив про готовність застосувати інструменти для підтримки відновлення економіки у разі необхідності. При цьому він вказав, що ситуація з відновленням економіки виявилася гіршою, ніж очікувалося, а останні дані показують, що фактори, які обмежують зростання, виявилися зовсім не тимчасовими.
Для обговорення доцільності застосування додаткових інструментів підтримки американської економіки ФРС США проведе у вересні 2011р. дводенне засідання, зазначив Бернанке. Таким чином, він нічого не сказав про нову програму "кількісного пом'якшення" (QE3), однак його слова можна тлумачити як готовність ФРС запустити подібну програму при подальшому погіршенні ситуації.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас