Лукашенко займеться вилученням надприбутків у білоруського приватного бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко займеться вилученням надприбутків у білоруського приватного бізнесу

Казна та Політика
1215
Президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що приватний бізнес має поділитися з державою своїми надприбутками від безпрецедентного росту цін. На нараді з соціально-економічних питань глава держави пообіцяв відправити ці гроші на соціальну підтримку населення.
"Всі доходи від зростання цін направимо на заходи соціальної підтримки. Це стосується як бюджету, так і комерційних організацій. Там, де утворилися надприбутки, ці надприбутки повинні бути вилучені. Бізнес, приватні підприємства повинні підставити плече державі", - сказав Лукашенко.
Президент також зняв мораторій на позачергові перевірки "для стабілізації ситуації на валютному ринку". "До кінця року як мінімум я скасовую дію всяких указів, нормативних актів щодо заборони Комітету державного контролю (КГК) і правоохоронним органам для проведення контрольних перевірок там, де вважатимуть за потрібне керівники з метою стабілізації фінансового становища. Приміром, якщо (Олександр) Якобсон (голова КГК) завтра вирішить перевірити ось такий банк і видасть письмове розпорядження, то цей банк обов'язково повинен бути перевірений", - підкреслив Лукашенко.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас