Владна коаліція Італії погодила зміни в декрет зі скорочення держвидатків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Владна коаліція Італії погодила зміни в декрет зі скорочення держвидатків

Казна та Політика
171
Владна коаліція Італії в понеділок увечері погодила зміни до урядовий декрет - так званий фінансовий маневр, який передбачає комплекс заходів, спрямованих на подолання фінансової кризи, і який відразу ж викликав багато суперечок і невдоволення як всередині самого уряду, так і з боку опозиції.
Згідно з проектом декрету, який був схвалений радою міністрів 12 серпня, італійський уряд планує заощадити 20 млрд євро в 2012 році і ще 25,5 млрд євро в 2013 році завдяки скороченню державних витрат і введення нових податків і зборів.
Як повідомив тоді міністр економіки та фінансів Італії Джуліо Тремонті, основні положення фінансового маневру були схвалені за настійною вимогою Європейського центрального банку, керівництво якого запропонувало скорегувати текст цього декрету так, щоб на цілий рік - до 2013 року - наблизити формування бездефіцитного держбюджету в Італії.
Зокрема, щоб скоротити кошти на утримання держчиновників, в документі пропонувалося ліквідувати 36 невеликих провінцій і об'єднати близько 1,5 тис. населених пунктів в більші. Протягом двох найближчих років пропонувалося також більш ніж на 8 млрд євро скоротити бюджет національних міністерств.
Крім того, в маневр було внесено положення про введення на два роки так званого "податку солідарності", розміром 5% для всіх громадян, річний дохід яких перевищує 90 тис. євро, і розміром 10% для тих, хто в рік заробляє більше 150 тис. євро.
Однак деякі з пропозицій уряду Італії, в тому числі "податок солідарності", а також значне скорочення фінансування регіонів і муніципалітетів і ряд інших положень викликав протести з боку опозиційних партій, а також представників другої за значимістю партії владної коаліції - Ліги Півночі.
Протягом усього серпня в сенаті республіки йшло обговорення тексту цього декрету, але дійти спільного знаменника члени уряду змогли тільки в понеділок увечері після семигодинної зустрічі на віллі прем'єр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі в Аркоре під Міланом.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас