Послуги київських загсів дорожчають — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Послуги київських загсів дорожчають

Казна та Політика
419
У ряді київських загсів підвищилися ціни на надані послуги.
Так, підвищилася вартість послуг у другому за значенням загсі Києва - "Лівобережному", пише Сегодня. Подорожчання очікується і в районних загсах.
Нові розцінки загсу "Лівобережний" затверджені наказом Міністерства юстиції, опублікованими на офіційному сайті відомства. За організацію повного весільного обряду тепер потрібно платити 294 грн. замість 205; за розпис без гостей - 196 грн. замість 102; за обряд заручин - 131 грн. замість 50; за складання заяви про реєстрацію шлюбу тепер будуть брати 24 грн. замість 15.
З інших нововведень, визначених наказом - чітко визначена вартість виїзних церемоній. Якщо раніше при проведенні обряду за межами РАЦСу, в ресторані або на природі, у святкові або вихідні дні, вартість збільшувалася на 100%, то тепер тариф на кожну послугу прописаний окремо. Наприклад, розпис у вихідний або святковий день, коли загс зазвичай не працює, обійдеться в 392 грн., за межами РАЦСу - в 330 грн. Скорочена процедура коштує 228 грн.
У районних ж загсах ціни на надані послуги залишаються поки найнижчими. Так, повний обряд в них коштує 102 грн., скорочений - 68 грн. Водночас у Міністерстві юстиції не виключають, що і в районних загсах тарифи піднімуться. Мотивують ці підвищення просто - вартість зростає через те, що зростає собівартість послуг. У собівартість ж входить вартість матеріалів, транспортні витрати, витрати на зв'язок, зарплата адміністративного та технічного персоналу і навіть вартість комунальних послуг.
Нагадаємо, що на початку липня 2011 року Центральний загс міста Києва підняв ціни на надані послуги.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас