Держмитслужба звільнила 39 працівників Львівської митниці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держмитслужба звільнила 39 працівників Львівської митниці

Казна та Політика
3804
Рішенням колегії Державної митної служби України, засідання якої відбулося 29 серпня, 39 працівників Львівської митниці звільнили з державної служби, 16 знижені в спеціальному званні на один щабель, передає прес-служба Держмитслужби.
Повідомляється, що це працівники, які безпосередньо здійснювали незаконний пропуск вантажів без оподаткування, а також керівники підрозділів, які не забезпечили належного контролю, та працівники Служби боротьби з контрабандою Львівської митниці, які допустили незаконне ввезення товарів.
Всі матеріали передані до правоохоронних органів, якими буде вирішуватися питання про наявність у діях порушників ознак посадових злочинів.
Оскільки зона діяльності Львівської митниці залишається напруженим напрямком, тут планується встановити систему автоматичного зчитування номерних знаків транспортних засобів. Це дозволить зафіксувати транспортні засоби, що перетинають митний кордон. Крім того, пункти пропуску будуть облаштовані розгалуженою мережею камер відеоспостереження. Це дозволить ще більш ефективно протидіяти контрабанді та корупційним проявам.
Це не перший раз, коли на Львівській митниці відбуваються масові звільнення і виносяться дисциплінарні стягнення працівникам митниці. Так, в листопаді 2010 р. у Львівській області звільнено 55 митників за порушення присяги держчиновника. Причина звільнення - сприяння в потраплянні в Україну товарів народного споживання: продуктів харчування, одягу і взуття без сплати митних зборів. Також 14 митників були понижені у званнях, а 15 отримали догану. Аналогічна ситуація спостерігалася також і влітку минулого року.
Нагадаємо, що за даними звіту Держмитслужби, за неналежне виконання службових обов'язків у 2010 р. до дисциплінарної відповідальності притягнуто 3060 працівників митниці, в т.ч. оголошено зауважень - 1587, доган - 1284, попереджені про неповну службову відповідність - 148 працівників, і знижені в спеціальному званні на один щабель - 58 працівників. За порушення службової дисципліни з митних органів звільнено 280 посадових осіб.
За словами голови Держмитслужби України Ігоря Калетника, причинами звільнень стали порушення порядку переміщення товарів через митний кордон України: відповідальність за це понесли 156 колишніх працівників, за заподіяння матеріальної шкоди державі - 38 працівників, порушення службової дисципліни - 18 співробітників митниці, за вчинення дій, якими завдано шкоди авторитету та репутації Держмитслужби - 27 працівників. За неналежну організацію роботи підлеглого підрозділу до дисциплінарної відповідальності були притягнуті 30 працівників, а звинуваченими у скоєнні злочинів стали 11 співробітників митниці.
За даними доповіді Держмитслужби, за підсумками першого етапу оптимізації структури митної служби кількість митниць у 2010 році скорочено з 46 до 28.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас