Луценку дали час на обстеження. Суд поновлять 19 вересня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Луценку дали час на обстеження. Суд поновлять 19 вересня

Кримінал
224
Печерський суд не задовольнив клопотання адвокатів Луценка допитати, як свідка, Сергія Войченка. Саме він очолював слідчу групу у справі екс-міністра. Захист хотів з'ясувати - чому протоколи допиту потерпілих, що є у справі в Генпрокуратурі, не збігаються з їхніми поясненнями у суді. Представники Феміди вирішили, що виклик передчасний, але розглянути його можна. Тільки пізніше.
Печерський районний суд почав заслуховувати свідків у справі Луценка. Таких аж 148 осіб. І це лише зі сторони обвинувачення.
Чи законне було працевлаштування Луценком власного водія до органів МВС, сьогодні запитували у двох свідків - співробітників Міністерства внутрішніх справ Сергія Шумила і Юрія Кошеця. Кожного допитували близько години. Вони фактично в один голос заявили: жодних порушень законодавства під час прийняття на роботу Приступлюка не було. Представники ж ГПУ наполягають на своєму: водій узагалі не мав права ставати держслужбовцем. Натомість адвокати Луценка кажуть: у цій справі багато незрозумілого. Наприклад, з якої причини свідків допитували кілька разів, і чому щоразу показання перекручувалися слідством.
"Обидва свідки заявили про те, що термін "чистка кадрів" - це не їхній термін. Вони такого терміну не вживали. Що вони мали на увазі? Що перед приходом кожного міністра внутрішніх справ звичайно, що оновлювалася якась частина міністерства внутрішніх справ. Тобто говорити про якусь чистку кадрів, говорити достатніх підстав не було", - заявив адвокат Юрія Луценка Олексій Баганець.
Прокурори ж до подібних заяв ставляться спокійно. Вони кажуть: свідки слово в слово повторили те, що казали слідчим.
"Ви самі могли чути те, що на запитання суду і на запитання прокурорів про те, що, чи підтримують вони показання, які давали у ході досудового слідства, вони підтвердили, що підтримують. Тобто, ніяких розбіжностей в показаннях їх немає", - зазначив прокурор Євген Зінченко.
Наступне засідання суду проведуть уже восени - 19 вересня. Одна з причин такої тривалої перерви - медичне обстеження Луценка. Відповідне клопотання адвокатів колишнього керівника МВС задовольнив Печерський суд. За словами захисників екс-міністра, йому постійно зле. Дають про себе знати наслідки голодування та нервової напруги. Повідомляє телеканал UBR.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас