Частина з "прихованих" Каддафі $50 млрд перебуває в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Частина з "прихованих" Каддафі $50 млрд перебуває в Україні

Казна та Політика
1538
Більше $50 млрд перебуває в розпорядженні прихильників лівійського лідера Муамара Каддафі, і частина грошей зосереджена в Україні, пише в понеділок інтернет-портал Inopressa з посиланням на статтю в італійській газеті Corriere della Sera.
"Якщо Каддафі вдавалося так довго чинити опір, то лише завдяки трьом речам: він грубий, розумний і багатий. Разом з синами він сховав багатства в самих різних місцях: в ПАР, Алжирі, Єгипті, в Україні... і там, де не ставлять дуже багато запитань, коли туди приїжджаєш з валізами грошей", - пише видання.
За даними французьких спецслужб, "в розпорядженні каддафістів, щонайменше, $50 млрд".
"Лідер використовував ці гроші на залучення секретних агентів, оплату найманців, фінансування терористів. Араби, європейці, слов'яни, американці, африканці. Деякі стали живим щитом, інші діють більш витончено. Вони вміють працювати таємно, ...користуються сучасною технікою", - наголошується в матеріалах Inopressa.
У повідомленні також наводиться інформація багатьох перебіжчиків про те, що клан Каддафі "все ще впевнений в тому, що у нього є простір для маневру і за допомогою грошей завжди можна переконати повстанців дивитися в іншу сторону".
Як повідомляли ЗМІ, Каддафі готовий почати переговори з опозицією про передачу влади. Переговори проведе син лівійського лідера Сааді.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас