МВФ: Стабілізація держфінансів і рекапіталізація банків допоможуть Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ: Стабілізація держфінансів і рекапіталізація банків допоможуть Європі

Казна та Політика
265
Стабілізація державних фінансів, термінова рекапіталізація банків і злагодженість дій різних країн - необхідні умови для відновлення економіки Європи, вважає глава Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард.
"Державні фінанси повинні бути стабільними. Дана стратегія вимагає великих зусиль у фінансовій сфері... Вона не обов'язково означає різке затягування поясів - якщо країни підготуються до довгострокових ризиків, на кшталт зростаючих пенсійних витрат і витрат на охорону здоров'я, у них буде більше можливостей підтримати економічне зростання і створення робочих місць в короткостроковій перспективі. Але без фінансового шляху, який заслуговує на довіру, спроби змін у фінансовій сфері можуть провалитися", - зазначила вона, виступаючи в Канзас-Сіті.
На її думку, другою необхідною умовою відновлення Європи є термінова рекапіталізація банків. "Це необхідна умова для позбавлення від ризику розповсюдження зарази. Якщо це питання не буде вирішено, ми станемо свідками подальшого поширення економічної слабкості на ключові країни або навіть прогресуючої кризи ліквідності", - заявила глава МВФ.
Для рекапіталізації банків необхідно, на її думку, залучати приватні ресурси, а при необхідності використовувати державні. "По-третє, Європі потрібно єдине бачення майбутнього. Нинішня економічна ситуація виявила серйозні недоліки в архітектурі єврозони, що загрожують стабільності всієї системи. У такій ситуації немає місця двом точкам зору на майбутнє напрямок. Невизначеність у цьому питанні лише посилить невизначеність на ринках і збільшить економічні конфлікти в єврозоні", - вважає Лагард.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас