Прем'єром Японії став Йосіхіто Нода — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єром Японії став Йосіхіто Нода

Казна та Політика
266
Головою правлячої Демократичної партії Японії і, відповідно, прем'єр-міністром країни (новообраному голові партії забезпечено портфель прем'єра через парламентську більшість Демократичної партії) обрано Йосіхіто Ноду, який виконував обов'язки міністра фінансів.
Він обійшов у другому турі голосування міністра економіки, торгівлі і промисловості Японії Банрі Кайеду, передає Reuters.
Нода пообіцяв на посаді глави уряду допомогти Японії відновити її "життєві сили". Крім того, Йосіхіко Нода вважає, що випробування, що дісталися державі, можуть негативно позначитися на довірі до країни.
Таким чином, на чолі уряду Японії став шостий прем'єр за останні п'ять років (за законодавством, термін повноважень глави уряду становить чотири роки).
Нагадаємо, 26 серпня прем'єр-міністр Японії Наото Кан заявив про відставку з поста голови правлячої партії. Прийняти дане рішення Кана змусило стрімке зниження його популярності у населення країни.
Як свідчать результати соціологічних опитувань, рейтинг Кана серед населення опустився нижче 20%. Серед іншого його кабінет звинувачували в незадовільній роботі з подолання наслідків березневого цунамі і аварії на атомній електростанції "Фукусіма-1".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас