ДКЦПФР створила робочу групу для моніторингу та аналізу фондового ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДКЦПФР створила робочу групу для моніторингу та аналізу фондового ринку

Казна та Політика
242
Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку створила експертно-аналітичну робочу групу для здійснення моніторингу та аналізу вітчизняного фондового ринку.
Про це йдеться в повідомленні комісії.
"ДКЦПФР, за дорученням Президента і прем'єр-міністра України, розпочала реалізацію кроків, спрямованих на недопущення дестабілізації вітчизняного фондового ринку та мінімізації негативного впливу світових ринків на українську фондову систему", - сказано в ньому.
Так, комісія створила робочу групу, до якої увійшли співробітники комісії, представники бірж, саморегулюючих та міжнародних організацій, провідні вчені.
У повідомленні також зазначено, що дана група буде здійснювати моніторинг і аналіз ринку цінних паперів, моніторинг стану вітчизняного та світового фондового ринку, вивчення заходів, здійснюваних регуляторами інших країн і міжнародними організаціями, розробку та впровадження механізму проведення моніторингу та аналізу випадків значних коливань цін цінних паперів на фондових біржах.
Крім того, ще одним напрямком діяльності робочої групи буде нормативно-правове та методологічне забезпечення запобігання негативним наслідкам нестабільної ситуації на світових фондових ринках.
На даний момент комісія з робочою групою проводять аналіз чинних нормативно-правових актів на предмет їх ефективного застосування в умовах нестабільної цінової ситуації на світових і українських фондових ринках і обговорюють підготовку пропозицій щодо внесення змін до них.
Як повідомляло агентство, фондовики пояснюють значне падіння українських фондових індексів обвалом на міжнародних майданчиках після зниження міжнародним рейтинговим агентством S&P рейтингів США з ААА до АА+.
На початку серпня Президент Віктор Янукович доручив голові ДКЦПФР Дмитру Тевельову провести детальний аналіз нормативно-правових актів, що регулюють фондовий і фінансовий ринки, і внести пропозиції щодо вдосконалення законодавства для недопущення дестабілізації.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас