Золото, держпапери дешевшають у понеділок після виступу Бернанке — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Золото, держпапери дешевшають у понеділок після виступу Бернанке

Фондовий ринок
1355
Золото, держоблігації дешевшають у понеділок після виступу глави Федеральної резервної системи (ФРС) Бена Бернанке, під час якого він висловив оптимізм щодо перспектив економіки США.
Як повідомляє агентство Bloomberg, золото з негайною поставкою подешевшало в понеділок на 0,3% до $1822,5 за унцію, до цього в процесі торгів ціна падала на 1,2%. У порівнянні з рекордним рівнем 23 серпня ($1913,5) дорогоцінний метал подешевшав вже на 11%.
У понеділок йдуть вниз також ціни американських держоблігацій. Прибутковість 10-річних US Treasuries зросла на 2 базисні пункти до 2,21% на тлі зростання привабливості вкладень в акції. Одночасно триває помірне зростання цін на фондових ринках.
Курс євро також знижується в понеділок до основних валют через побоювання з приводу боргової кризи та інших економічних проблем в Європі. Курс єдиної європейської валюти відступив до долара до $1,4486 проти $1,4499 у п'ятницю в Нью-Йорку.
Ф'ючерси на нафту після зростання в п'ятницю лише трохи втратили в ціні. Так, в Нью-Йорку контракти на жовтень подешевшали на 8 центів до $85,29 за барель.
"Незважаючи на те, що серйозні проблеми в американській економіці справді є, основи її зростання не були значною мірою підірвані шоками останніх чотирьох років, - сказав у п'ятницю Б.Бернанке. - Ми можемо обґрунтовано очікувати повернення до рівнів зростання економіки та зайнятості, відповідних основ, хоча це і може зайняти деякий час".
У своєму виступі глава ФРС відзначив, що американський Центробанк, як і раніше, має низку інструментів для стимулювання економіки, проте не визначив терміни, коли керівництво ЦБ може вдатися до них.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас