Інвестиційний фонд "Перший Золотий" – інвестиції в золото від КУА "Райффайзен Аваль" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестиційний фонд "Перший Золотий" – інвестиції в золото від КУА "Райффайзен Аваль"

1002
Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку зареєструвала проспект емісії нового інвестиційного фонду "Перший золотий", основним активом якого буде являтись золото у безготівковій формі. Фонд створений в рамках послуги "Індивідуальні інвестиційні рішення" від КУА "Райффайзен Аваль", на замовлення компанії "Гайнсфорт-онлайн". "Перший золотий" - це інноваційний та унікальний для українського ринку продукт, який знаходиться під управлінням КУА "Райффайзен Аваль" як закритий недиверсифікований пайовий інвестиційний фонд строком на 10 років.
Фонд призначений для збереження капіталу та його зростання в довгостроковому періоді за низької кореляції (взаємозв’язку) порівняно з іншими класами активів (акції, облігації, нерухомість). Важливою перевагою інвестиційного фонду "Перший Золотий" є його спрямованість виключно на 100% інвестування у безготівкове золото за цінами придбання\продажу згідно цін лондонського фіксінгу.
Історично склалося, що лише золото завжди було і буде найкращим і найбезпечнішим засобом збереження статку та купівельної спроможності власного капіталу, адже це реальний актив, що лежить в основі будь-якої фінансової системи, актив, який перевершив не лише економіки, а й цілі цивілізації.
На сьогодні, світова практика передбачає декілька варіантів інвестицій в золото: придбання фізичного золота (метали, монети, коштовності); інвестиції в акції компаній, що займаються видобутком золота; вкладання у інвестиційні фонди (трасти, ETF), портфель яких на 100% складається із золота. Саме третій і найбільш зручний та економічно вигідний варіант і пропонує КУА "Райффайзен Аваль" для інвесторів, створюючи додаткові можливості для збереження капіталу своїх клієнтів.
"Долучати золото до складу активів наших продуктів ми почали ще на початку червня, коли на засіданні Комітету з тактичного розміщення активів КУА "Райффайзен Аваль" було прийнято рішення додати золото до портфелів закритих індивідуальних інвестиційних фондів з часткою 10-40%. З моменту придбання вартість золота у портфелях зросла на 25%, частково нівелювавши падіння ринку акцій. Тож запуск нового ринкового фонду "Перший Золотий" є цілком логічним продовженням лінійки інвестиційних продуктів"- коментує генеральний директор КУА "Райффайзен Аваль" Вадим Мосійчук.
"Оцінивши перспективність та постійно зростаючий попит на такий інвестиційний актив як золото, компанія "Гайнсфорт-онлайн" вирішила доповнити лінійку своїх продуктів надзвичайно актуальним сьогодні фінансовим інструментом – інвестиціями в золото, а саме інвестиційним фондом "Перший золотий", забезпечивши таким чином додаткові можливості з інвестування капіталу для своїх існуючих та потенційних клієнтів. Для створення та управління таким фондом ми обрали компанію з управління активами "Райффайзен Аваль", як найбільш надійного та перевіреного часом фінансового партнера, що вже являється лідером у сфері надання послуг з управління активами на українському ринку", - підкреслює Олексій Обруч, управляючий директор Компанії "Гайнсфорт-онлайн".
Експерти прогнозують значний потенціал для росту ціни на золото вже в найближчому майбутньому враховуючи постійно зростаючий попит та обмежені запаси металу в усьому світі. Всесвітня Рада з золота (World Gold Council) звітує про збільшення світового попиту на золото протягом 2011 року та продовження такої тенденції і протягом наступних декількох років. Відповідно до прогнозів Ради, в довгостроковій перспективі, (3-5 років), ціна в 3000 дол., за унцію є цілком реальною.
Про початок розміщення інвестиційних сертифікатів фонду "Перший Золотий" буде повідомлено додатково.
Коротка довідка
Компанія з управління активами "Райффайзен Аваль"
Загальний обсяг активів під управлінням: 91 млн. грн.
  • Пайові інвестиційні фонди
  • Індивідуальні інвестиційні рішення
  • Управління резервами страхових компаній
Лідер ринку з управління активами (відповідно до ренкінгів інтернет-порталу Investfunds (група Cbonds)):
  • за дохідністю (інвестиційний фонд "Райффайзен грошовий ринок")
  • за залученням коштів;
Отримати додаткову інформацію про Компанію з управління активами "Райффайзен Аваль" та її послуги можна на інтернет-сайті КУА "Райффайзен Аваль":www.raam.com.ua або за телефоном (044) 495 4292.
Товариство з обмеженою відповідальністю "Компанія з управління активами "Райффайзен Аваль" є частиною групи Райффайзен Банк Інтернаціональ. Засновником та єдиним власником компанії є АТ "Райффайзен Банк Аваль".
Ліцензія ДКЦПФР №430339 від 15.10.2008 на здійснення професійної діяльності на фондовому ринку - діяльність з управління активами інституційних інвесторів.
Бізнес з управління активами у групі Райффайзен розпочато в 1985 році шляхом створення компанії з управління активами Raiffeisen Capital Management у Відні, Австрія.
Контактна інформація для ЗМІ: Тетяна Андрієнко, керівник департаменту підтримки продажів tetiana.andrienko@raam.com.ua (44) 495 4292.
За матеріалами:
КУА Райффайзен Аваль
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас