Експерт вважає, що Україна поліпшить позиції в рейтингу ведення бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт вважає, що Україна поліпшить позиції в рейтингу ведення бізнесу

Казна та Політика
284
Після проведеного серйозного "розчищення" регуляторного середовища можна очікувати, що рейтинг України в щорічній доповіді Світового банку "Ведення бізнесу" (Doing Business Report) буде істотно покращено.
Про це заявив виконавчий директор The Bleyzer Foundation Олег Устенко в коментарі УНІАН з приводу заяви першого віце-прем'єра Андрія Клюєва про те, що робота з перегляду регуляторних актів буде повністю завершена до початку вересня.
"Ми вправі очікувати переміщення України з 145 позиції, яку вона займає зараз в рейтингу 183 країн світу, істотно вище", - зазначив експерт.
Зміна позиції України в рейтингу, на думку Устенка, буде свідчити, насамперед, про позитивні зміни в бізнес-кліматі. "А це - і отримання нових можливостей щодо залучення додаткових інвестицій у країну, і забезпечення нових можливостей для економічного зростання", - зазначив експерт.
Впевненість Устенка в позитивній динаміці українського рейтингу базується на тому, що багато регуляторних актів, які були скасовані і переглянуті, стосувалися питань початку і закриття бізнесу, отримання дозволів на ведення будівництва і т.д. Саме вони були найбільш "вузькими" місцями в державній регуляторній політиці, вважає експерт.
"Зламати ситуацію було просто необхідно. Не вправі така країна, як Україна, перебувати на 3 позиції з кінця за простотою процедур, пов'язаних з отриманням дозволів на ведення будівництва, і в середині другої сотні практично за всіма іншими показниками", - зазначив Устенко.
Робота уряду з поліпшення бізнес-клімату в країні була б просто неможливою, вважає експерт, без проведення широкомасштабної регуляторної реформи.
Як повідомляв УНІАН, 25 серпня перший віце-прем'єр-міністр України Клюєв заявив, що згідно з наданою місцевими адміністраціями інформацією, з 58 тис. місцевих регуляторних актів комісіями всіх рівнів були визнані не відповідними принципам державної регуляторної політики понад 35 тис. (61% від загальної кількості).
Він також висловив переконання, що ревізія місцевих регуляторних актів - лише перший крок. За словами Клюєва, важливо, щоб "система не дозволяла на кожен скасований акт створювати нові".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас