Американці незадоволені Обамою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американці незадоволені Обамою

Казна та Політика
240
У США наростає невдоволення населення станом справ у країні, на тлі чого рейтинг президента Барака Обами знижується. Серед його потенційних суперників на провідні позиції висунувся губернатор Техасу Рік Перрі. Про це свідчать підсумки останніх проведених у країні опитувань громадської думки.
За даними дослідницького центру імені П'ю, 79% американців вважають, що справи в країні йдуть геть погано. У 86% викликає сильне роздратування діяльність федерального уряду США і лише 22% опитаних (проти 36% у лютому поточного року) схвалюють роботу лідерів республіканської опозиції в Конгресі.
Як пише ЛIГАБiзнесIнформ, Центр імені П'ю також констатує помітне зниження рейтингу чинного президента країни в порівнянні з рівнем, на якому він перебував після знищення ватажка міжнародних терористів Усами бен Ладена. Вперше за час перебування Обами в Білому домі фахівці центру зафіксували істотне (49% проти 43%) переважання негативних відгуків про діяльність глави держави.
Варто зазначити, що у республіканців з'явився новий фаворит у президентській гонці. За підсумками опитування організації Геллапа, техасець Рік Перрі випереджає тепер колишнього губернатора штату Массачусетс Мітта Ромні з відривом в 29%. За ними слідують члени Конгресу США Рон Пол (13%) і Мішель Бакман (десять відсотків). Опитування проводилося в загальнонаціональному масштабі серед республіканців або незалежних виборців, які схиляються до підтримки їхньої партії.
До виборів залишається більше року і багато що, звичайно, ще може змінитися. Однак прогнози в цілому виглядають несприятливими для партії влади. Згідно з новою доповіддю Бюджетного бюро Конгресу США, рівень безробіття в країні в останньому кварталі майбутнього року коливатиметься в районі 8,5%. Наразі він становить близько 9,1%. Чергові загальні вибори в США відбудуться 6 листопада 2012 року.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас