Волинець: 50% бюджетних коштів, що виділяються на безпеку шахт, йде на відкати чиновників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Волинець: 50% бюджетних коштів, що виділяються на безпеку шахт, йде на відкати чиновників

Енергетика
273
Голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець заявив, що безпека праці на державних шахтах страждає через нецільове використання виділених коштів. На його думку, програми, спрямовані на підвищення рівня безпеки шахт, субсидованих державою, дуже слабо фінансуються, а від тієї суми, що виділяється - 50% іде на відкати чиновникам, повідомляє прес-служба Волинця.
"Слід розуміти, що приватні власники у себе не крадуть, тому там легше реалізувати подібні програми, чого не скажеш про державні підприємства, де активно розкрадаються бюджетні кошти", - зазначає Волинець.
Водночас, глава профспілки гірників України вважає, що досвід приватних компаній, що успішно впроваджують програми з підвищення безпеки праці шахтарів, може стати поштовхом для реалізації подібних заходів і на державних шахтах.
Наприклад, зазначає експерт, профспілки готові активно підтримувати ініціативи подібні тій, що зробив гірничо-металургійний холдинг "Метінвест". Адже тільки на одному об'єднанні "Краснодонвугілля" на реалізацію програми з охорони праці "Метінвест" цього року виділила 80 млн грн. А на підприємства вугільної галузі державної власності в цілому виділяється лише половина цієї суми, 50% якої йде на відкати.
Як повідомлялося, керівництво ПАТ "Краснодонвугілля" визначило комплекс заходів, які будуть покликані забезпечити максимально високий рівень безпеки праці шахтарів підприємства. Ці заходи будуть спрямовані на додаткове охолодження повітря, на максимальну автоматизацію систем контролю місцяперебування людей і устаткування під землею, а також на додаткове навчання працівників шахти техніці безпеки.
Також схвалено рішення, що гірників "Краснодонвугілля" будуть преміювати за дотримання правил техніки безпеки і заохочувати за активну роботу в галузі охорони праці, мотивуючи тим самим гірників відповідально ставитися до вимог техніки безпеки.
"Краснодонвугілля" - одна з найбільших вугільних компаній України з видобування і збагачення коксівного вугілля марок "Ж" і "К", об'єднує сім шахт і шахтоуправлінь, дві збагачувальні фабрики, а також сервісні підрозділи. У компанії працює 15 тис. чоловік.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас