Янукович: Україна планує залучити у вугільну галузь 1 млрд дол китайських інвестицій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович: Україна планує залучити у вугільну галузь 1 млрд дол китайських інвестицій

Казна та Політика
121
Україна досягла домовленості з Китаєм про запуск спільного пілотного проекту з модернізації шахти ім. Мельникова в Луганській області, повідомив президент України Віктор Янукович у Донецьку на урочистому зібранні, присвяченому Дню шахтаря.
За його словами, у вітчизняну вугільну галузь України планує залучити $1 млрд китайських інвестицій, повідомила прес-служба глави держави.
Янукович зазначив, що зараз активно ведеться пошук інвестицій, які повинні бути спрямовані на створення безпечних умов праці гірників, забезпечення поступового переходу до стандартів безпеки, які застосовуються провідними європейськими вугільними підприємствами.
За інформацією прес-служби, президент України під час робочої поїздки до Донецької області вшанував пам'ять загиблих шахтарів. Глава держави взяв участь у заупокійній літії за загиблими шахтарями у Свято-Варваринської каплиці в Донецьку. Її відслужив Єпископ Горлівський і Слов'янський Митрофан.
В Україні День шахтаря відзначають в останню неділю серпня.
Як повідомлялося, наприкінці липня - початку серпня на ряді українських шахт, зокрема, на "Суходольській-Східній" (Луганська обл.), ім.Бажанова (Донецька обл.), "Краснокутська" (Луганська обл.), сталися аварії, в результаті яких загинули 40 шахтарів.
За інформацією Державної служби гірського нагляду та промислової безпеки (Держгірпромнагляд), тільки з початку 2011 року на українських шахтах смертельно травмовано 108 гірників, більшість з них загинуло під час вибухів газу та вугільного пилу.
Глава відомства Олександр Хохотва 18 серпня заявив: "Видобуток вугілля збільшився в порівнянні з минулим роком на 4 млн тонн - з 47 млн ​​тонн до 51 млн тонн. Одночасно виріс і коефіцієнт смертельного травматизму на 1 млн тонн видобутого вугілля, і складає 2,2 проти 1,7 минулого року".
Водночас він підкреслив, що в період з 1991 року по липень 2011 року, смертельний травматизм зменшився більш ніж у два рази, загальний - майже в 10 разів.
"Цю тенденцію можна пояснити як зниженням кількості робітників у галузі, так і переоснащенням її, новою, більш безпечною технікою, а, отже, і поліпшенням промислової безпеки", - вважає глава Держгірпромнагляду.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас