Влада США повернула паспорт екс-главі МВФ Домініку Стросс-Кану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада США повернула паспорт екс-главі МВФ Домініку Стросс-Кану

Кримінал
365
Американська влада повернула екс-главі МВФ Домініку Стросс-Кану паспорт. Тепер він може покинути країну. Про це повідомляє Reuters.
Раніше очікувалося, що паспорт та інші особисті речі фінансиста йому повернуть у вівторок, 23 серпня, коли кримінальну справу проти нього було закрито. Але потім в США несподівано стався землетрус, і держустанови були закриті. В результаті свого паспорта Стросс-Кану довелося чекати два дні.
Нагадаємо, справу стосовно колишнього розпорядника Міжнародного валютного фонду було розпочато в травні після скарги, направленої до суду з боку Нафісатту Діалло - покоївкою нью-йоркського готелю Sofitel, вона звинувачувала чиновника в нападі і спробі зґвалтування. Стросс-Кан був заарештований і навіть встиг провести в ув'язненні кілька днів, однак після відмови від посади в МВФ та внесення застави в 1 млн доларів був відпущений на свободу.
Під час судового процесу розкрилися факти дачі некоректних і навіть неправдивих свідчень з боку Діалло. На підставі цього, а також низки інших доказів, що говорять на користь невинності підсудного, представники прокуратури направили до суду прохання про припинення кримінального переслідування. 23 серпня Верховний суд Нью-Йорка задовольнив клопотання прокуратури і закрив справу.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас