Бюджет Франції врятують алкоголь, тютюн, газовані напої і багаті мешканці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бюджет Франції врятують алкоголь, тютюн, газовані напої і багаті мешканці

Казна та Політика
397
Прем'єр-міністр Франції Франсуа Фійон представив програму скорочення дефіциту держбюджету. Захід вимушений - криза в єврозоні підсилюється, на біржах нестабільність, а паніку підсилюють чутки про нібито зниження незабаром вищого кредитного рейтингу Франції.
Як повідомляє радіостанція RFI, влада країни визнала, що така ситуація негативно позначається на економіці, тому вони змушені були на 0,25% знизити прогноз зростання ВВП в 2011 році і на 0,5% в 2012 році. Офіційний прогноз зростання економіки склав 1,75 і 2,25% відповідно, повідомляє euromag.ru.
В даний час дефіцит країни становить 7,1% від ВВП, а державний борг - 82,3% ВВП. До 2013 року Париж обіцяє скоротити дефіцит бюджету до менш 3% від ВВП.
Для цього, за словами Фійона, буде прийнято низку непопулярних заходів. Зокрема, будуть збільшені податки та соціальні виплати з доходів, отриманих від капіталу. Крім того, підприємства повинні будуть відмовитися від податкових пільг при оплаті додаткового робочого часу.
Крім цього, будуть підвищені ціни на алкоголь, тютюнові вироби та солодкі газовані напої, ціни на які встановлює держава. Цього року сигарети і тютюнові вироби подорожчають у Франції на 6%, у наступному році - ще на 6%.
Також вводиться новий податок на найвищі доходи. Під нього підпадають французи, які заробляють понад 500 тис. євро на рік. Вони будуть виплачувати додатково 3% від отриманих доходів.
За оцінками уряду, тільки цей податок дозволить додати до державної казни 200 млн. євро. А всі заходи разом принесуть у казну додатково 11 млрд. євро в цьому і наступному році.
В даний час невдоволення урядовими заходами поки висловила тільки ліва опозиція. Вони назвали оголошені Франсуа Фійоном заходи «косметичними».
Ось багаті французи погодилися з тим, що державі треба допомогти, і готові платити більше.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас