Прем'єр Японії йде у відставку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр Японії йде у відставку

Казна та Політика
1089
Прем'єр-міністр Японії Наото Кан офіційно оголосив про відхід у п'ятницю з поста глави уряду та керівника Демократичної партії Японії (ДПЯ), повідомляють японські ЗМІ.
"Сьогодні я йду з посади голови партії", - заявив він у зверненні до високопосадовців соратникам з Демократичної партії Японії.
У повідомленнях наголошується, що ця заява Н.Кана автоматично означає, що він покидає і пост глави уряду: політик не може бути прем'єром, якщо він більше не очолює правлячу партію.
Передбачається, що пізніше в п'ятницю Н.Кан у зверненні до співгромадян докладно розповість про причини звільнення з займаних посад.
Очікується, що новий лідер Демократичної партії Японії буде обраний в понеділок, а у вівторок парламент повинен буде затвердити переможця цих виборів на посаді прем'єр-міністра країни.
Телекомпанія NHK повідомляє, що раніше в п'ятницю японський парламент одноголосно схвалив закон про розвиток в країні поновлюваних джерел енергії, який позиціонувався прем'єр-міністром Н.Каном як умова для свого відходу у відставку.
Цей закон зобов'язує енергетичні компанії купувати енергію сонця і вітру за встановленими державою тарифами, нагадують ЗМІ.
Тепер енергетичні компанії і постачальники "природної" енергії будуть пов'язані двостороннім контрактом і не зможуть порушувати його умови без прописаних в законі "достатніх підстав". З іншого боку, енергетичні компанії зможуть включити свої витрати у вартість електроенергії для споживачів, що призведе до подорожчання електрики.
Промислові підприємства, які споживають енергії в середньому в 8 разів більше від індивідуальних користувачів, зможуть скоротити податковий тягар, якщо будуть закуповувати "природну" енергію за фіксованими цінами.
Як повідомлялося, боротися за крісло прем'єр-міністра будуть колишній міністр закордонних справ Сейдзі Маехара, міністр фінансів Есіхіко Нода, міністр торгівлі Банрі Кайєда і деякі інші політики.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас