Тимошенко має намір подати в суд на Януковича за газові домовленості з РФ 2007 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко має намір подати в суд на Януковича за газові домовленості з РФ 2007 року

Кримінал
508
Екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко має намір в п'ятницю подати до Печерського районного суду Києва заяву про відкриття кримінальної справи стосовно нинішнього президента Віктора Януковича, який, за її словами, будучи прем'єром, в 2007 році досяг невигідної газової домовленості з Росією.
Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", в ході судового засідання у четвер Тимошенко заявила, що в 2007 році ціна на газ виросла в порівнянні з 2006 роком приблизно на 70%, а плата за транзит залишилася незмінною.
"Якщо йти за логікою прокуратури, то тоді була ситуація один в один така, як і зараз. Завтра таку заяву буде передано", - заявила Тимошенко.
Вона підкреслила, що її захист готує розрахунки, згідно з якими, починаючи з 2006 року, ціна на газ збільшувалися темпами, несумірними з ціною на транзит.
Тимошенко уточнила, що вона та її захист не вважає "цінові параметри" злочином, але оскільки їй висунуті такі звинувачення, аналогічні дії потрібно зробити і по відношенні до Януковича, який був прем'єром.
Генеральна прокуратура звинувачує Тимошенко у перевищенні службових повноважень при укладанні "газових контрактів" з РФ в 2009 році, чим державі було завдано збитків на суму понад 1,5 млрд грн.
Суд почав розгляд "газової справи" 24 червня. 5 серпня на засіданні суду Тимошенко була арештована.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас