Bank of America спростував чутки про поглинання з боку JP Morgan — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bank of America спростував чутки про поглинання з боку JP Morgan

Казна та Політика
302
Керівництво Bank of America, найбільшої кредитної організації США, спростувало чутки про поглинання банку з боку JP Morgan, що з'явилися відразу в декількох блогах. Протягом тижня можливе об'єднання двох великих гравців розбурхувало уми трейдерів. Повідомлялося, що угоду підтримає уряд, який має намір дати JP Morgan 100 млрд доларів на фінансування поглинання.
У BofA цю інформацію назвали "безпідставною", так само як і інформацію про необхідність докапіталізації банку на 200 млрд доларів, передає Associated Press.
Поширенню чуток про можливе поглинання BofA з боку JP Morgan сприяв цілий ряд факторів. Так, з початку року акції банку падали швидше від ринку: за минулий період вони подешевшали вдвічі, у результаті чого капіталізація скоротилася на десятки мільярдів доларів. Справи ускладнювалися і багатомільярдними врегулювання, і новими позовами (наприклад, з боку AIG, що вимагає від банку 10 млрд доларів). На цьому тлі відомий аналітик Генрі Блоджет висловив думку, що банку необхідно залучити додатковий капітал розміром 200 млрд доларів, щоб підтримати свою стійкість.
Незабаром після цього JP Morgan в аналітичній записці зауважив, що залучення капіталу з боку BofA є все більш неминучим на тлі труднощів банку в іпотечній сфері. "Фондові та кредитні ринки все чіткіше дають зрозуміти, що банку необхідно вирішити свої проблеми з капіталом й іпотекою. Ми вважаємо, що менеджменту стає все важче ігнорувати ці настрої. З нашої точки зору, все це підвищує ймовірність позитивних подій для кредитного положення компанії, наприклад залучення капіталу", - відзначали аналітики JP Morgan.
Тим часом керівництво BofA рішуче заперечує необхідність докапіталізації, стверджуючи, що банк цілком здатний впоратися з ситуацією і без додаткової емісії акцій.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас