Пайфер: Митний союз - це новітній російський фокус — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пайфер: Митний союз - це новітній російський фокус

Казна та Політика
1283
Вступ України до Митного союзу поставить під загрозу укладення угоди про зону вільної торгівлі з Європейським Союзом.
Таку думку в інтерв'ю Радіо "Свобода" висловив Стівен Пайфер - Посол США в Україні в 1997-2000 роках, аналітик в одному з найпрестижніших політологічних центрів Вашингтона - Brookings Institution.
Говорячи про відносини нинішньої влади України з РФ, Пайфер зазначив, що Віктор Янукович "дотримується політики, яка більше цікавить Росію, ніж, скажімо, політика Віктора Ющенка, але це не плазування перед Москвою, це спроба досягти певного результату. Існує безліч справ, на які Україна дивиться зовсім по-іншому, ніж Росія. Ось зараз Росія дуже тисне на Україну, щоб та увійшла до Митного союзу, однак Київ не здається".
За словами дипломата, Митний союз Росії, Білорусі та Казахстану - "це продовження російських інтересів щодо колишніх радянських республік. Спочатку було СНД, тоді Організація колективної безпеки, Митний союз - це новітній російський фокус".
При цьому Пайфер нагадав, що в 2003 році тодішній Президент України Леонід Кучма "заявив, що готовий долучитися до Єдиного економічного простору, але тільки в рамках договору про зону вільної торгівлі, оскільки вступ до неї не загрожував би українському вступу до СОТ. Вступ до Митного союзу не тільки ускладнить правила СОТ, але також буде загрожувати укладенню угоди про зону вільної торгівлі з ЄС".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас