Експерт: Нової рецесії на світовому фондовому ринку не передбачається — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Нової рецесії на світовому фондовому ринку не передбачається

Фондовий ринок
514
Світовий фондовий ринок переживає важкі часи, але нової рецесії не передбачається, вважає головний стратег JP Morgan Asset Management Ребекка Паттерсон. В інтерв'ю Handelsblatt, пише "РБК daily", вона розповіла, як інвесторам слід вести себе в ситуації, що склалася.
"Основних труднощів ми поки не подолали. У найближчі два-три місяці стане зрозуміло, якими виявляться наступні два-три роки. У США і Європі має відбутись схвалення важливих політичних рішень. Якщо новому понадпартійному суперкомітету у Вашингтоні не вдасться до листопада дійти єдиної думки з питання про бюджет, а економіка буде продовжувати демонструвати свою слабкість, то ймовірний ризик повторного зниження агентствами рейтингу США. А в Європі повинен бути знайдений шлях для виходу зони євро з кризи. Наближається момент, коли ринки опиняться на роздоріжжі", - сказала вона.
За її словами, якщо політики не домовляться, то тоді ми отримаємо "спіраль, що падає: зниження курсів акцій знецінює власність людей, які починають скорочувати своє споживання, а це, в свою чергу, б'є по економіці, в результаті чого зростає безробіття, що знов-таки знижує споживання".
Крім того, вона підкреслила, що вірогідність нової економічної рецесії в США вкрай мала. "Наші фахівці з інвестиційного банкінгу оцінюють таку можливість на рівні 30%. У тім-то й річ, що не все так вже й погано. Виручка роздрібної торгівлі виглядає цілком пристойно, фірми мають хороший прибуток, Китай продовжує зростати, а Японія досить швидко приходить до тями після пережитої катастрофи. На мій погляд, новою рецесією і не пахне", - зазначила Ребекка Паттерсон.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас