Суддя Кірєєв не став розглядати документи, які можуть довести невинність Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суддя Кірєєв не став розглядати документи, які можуть довести невинність Тимошенко

Кримінал
2806
Екс-прем'єр-міністр, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила клопотання про те, щоб суд озвучив низку документів. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.
Тимошенко попросила озвучити сім актів, які на той час досліджував суддя Родіон Кірєєв. Суд озвучив лише суть зазначених документів, а на думку Юлії Тимошенко, ці акти доводять, що жодних збитків державі завдано не було. Суд не став розглядати клопотання Тимошенко, а зазначив, що всі заяви і клопотання будуть розглянуті в установленому порядку дослідження документів, а саме - після повного дослідження доказів у справі.
В даний момент суд досліджує сьомий з шістнадцяти томів матеріалів кримінальної справи.
Раніше на початку судового засідання захисник Тимошенко адвокат Юрій Сухов попросив суд розглянути клопотання захисту про зміну запобіжного заходу його підзахисної. Сухов заявив, що у захисту склалися технічні проблеми, а саме - їм ще не підвезли матеріали кримінальної справи, і в зв'язку з цим захист попросив розглянути клопотання до початку засідання. Однак Печерський райсуд продовжив дослідження матеріалів справи, пояснивши, що технічні проблеми захисту не можуть стати причиною зміни встановленого порядку дослідження доказів.
Нагадаємо, що у вівторок, 23 серпня, Печерський суд не задовольнив клопотання захисту екс-прем'єр-міністра, голови партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко про зміну їй запобіжного заходу зі взяття під варту на якийсь інший, не пов'язаний з арештом. Суд послався на відсутність підстав для задоволення заявленого клопотання.
Раніше Печерський районний суд м. Києва досліджував два і приступив до дослідження третього тому кримінальної справи стосовно Тимошенко. Суд вивчив близько 500 з близько 5 тис. сторінок.
Під час дослідження матеріалів справи у захисту Тимошенко періодично виникали заяви і клопотання, але суд не ставить їх на розгляд, оскільки раніше затвердив порядок дослідження матеріалів справи. Згідно з цим порядком всі заяви і клопотання будуть розглянуті після дослідження всіх матеріалів справи. Проте один документ на прохання захисту суд все ж озвучив повністю.
Генпрокуратура звинувачує Тимошенко у перевищенні посадових повноважень при підписанні в 2009 р. контракту на поставки російського газу і заподіяння збитків країні на суму 1,5 млрд грн.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас