МВФ переніс візит своїх експертів в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ переніс візит своїх експертів в Україну

Казна та Політика
1579
Міжнародний валютний фонд (МВФ) переніс візит своїх експертів в Україну. Про це повідомляє радіо "Свобода".
Про перенесення візиту заявив один з консультантів МВФ Девід Ліптон, який у вівторок, 23 серпня, зустрічався з представниками Міністерства фінансів України та Національного банку. Під час зустрічі йшлося про потребу прискорення економічних реформ.
У Києві місію МВФ очікували 29 серпня. Фахівці мали надати Раді директорів фонду висновок про виділення чергового траншу кредиту за програмою stand by. Новий термін відвідування - кінець жовтня.
Нагадаємо, 23 серпня ц.р. прем'єр-міністр України Микола Азаров повідомив, що міністр фінансів України Федір Ярошенко та міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко перебувають з робочим візитом у Вашингтоні для переговорів з МВФ. "Сьогодні у Вашингтоні міністр фінансів і міністр палива та енергетики (ведуть переговори з МВФ)... Ми весь час у процесі переговорів, в процесі контактів, тому що наші кредитори повинні знати про те, як ми ведемо господарство, який у нас бюджет, які у нас доходи, які у нас витрати. Ми перед ними даємо звіт. Адже вони нас кредитують. Тому все у нас нормально", - заявив Азаров.
Прем'єр-міністр також підкреслив, що Україні треба брати кредити тільки в разі потреби.
Раніше представник Міжнародного валютного фонду в Україні Макс Альєр повідомив, що місія МВФ відвідає Україну 29 серпня - 9 вересня. "Місія МВФ на чолі з паном Таносом Арванітісом відвідає Україну 29 серпня - 9 вересня для того, щоб продовжити обговорення питання про другий транш за програмою stand-by", - повідомив Альєр.
У свою чергу, перший заступник глави Адміністрації Президента Ірина Акімова висловила сподівання, що спірні питання з МВФ будуть вирішені найближчим часом. "Я абсолютно впевнена, що до настання вересня воно буде знайдене", - резюмувала Акімова. Крім того, вона підкреслила, що МВФ цікавить не стільки сама ціна на газ, скільки фіскальна сторона покриття дефіциту "Нафтогазу". За словами Акімової, з цього питання ведеться спільна робота Міністерства енергетики та вугільної промисловості, Міністерства фінансів та фахівців МВФ.
Відзначимо, раніше прем'єр-міністр Микола Азаров запевнив, що проект держбюджету-2012 буде "дуже економним".
Дефіцит держбюджету України на 2011 р. на вимогу МВФ мав скласти 3,5%. Але в процесі переговорів планку було піднято українською стороною до 5%.
Нова програма співпраці України і МВФ, схвалена в липні 2010 р., передбачає виділення Україні кредиту на суму 15 млрд 150 млн дол. під ставку 3,5% річних. Термін дії програми становить 2,5 роки. Відразу після схвалення програми співпраці Україна отримала перший транш у розмірі 1 млрд 890 млн дол. Для отримання другого траншу кредиту Україна має виконати низку умов, серед яких - пенсійна реформа і підвищення ціни на газ для населення. Рішення про виділення другого траншу в розмірі 1 млрд 500 млн дол. рада директорів МВФ ухвалила 22 грудня 2010 року
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас