Конгрес США чекає скорочення дефіциту, вдвічі за 10 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Конгрес США чекає скорочення дефіциту, вдвічі за 10 років

Казна та Політика
183
Угода про урізання витрат і низькі ставки скоротить дефіцит американського бюджету майже вдвічі за десять років, заявило в середу незалежне бюджетне управління конгресу.
Управління чекає, що дефіцит бюджету за 10 років становитиме 3,487 трлн доларів, що на 3,3 трлн менше, ніж у попередньому прогнозі.
"Скорочення дефіциту, вдвічі за десять років - це очевидний прогрес, тому що це показує, що ситуація з боргами взята під контроль", - сказав стратег RBC Capital Markets Девід Ватт.
На початку серпня конгрес США, незважаючи на тертя між республіканцями і демократами, зміг схвалити закон, який передбачає скорочення держвидатків і підвищення боргового ліміту, який, принаймні на найближчий час, допоміг США уникнути безпрецедентного дефолту.
Пізніше Федрезерв США пообіцяв утримувати базову облікову ставку на рівні близько нуля як мінімум ще два роки.
Інвестори чекають нової заяви від глави ФРС Бена Бернанке в найближчу п'ятницю, гадаючи, чи піде американський Центробанк на додаткові заходи підтримки економіки.
Бюджетне управління конгресу також у середу запропонувало новий прогноз бюджету, за яким він складе у фінансовому 2011 8,5% ВВП, або 1,284 трлн доларів, тоді як раніше очікувало 9,3% (1,399 трлн).
На наступний рік управління прогнозує рівень безробіття у 8,7% в порівнянні з поточними 9,1%.
Темпи зростання економіки в 2011 році конгрес оцінив в 2,4%, в 2012-му - в 2,6%.
Після публікації доповіді бюджетного управління і статистики, що перевищила очікування, замовлень тривалого користування США за липень фондові індекси США почали впевнено зростати.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас